НОВИНИ

БСП: Напрежението за клас "прослужено време" е провокирано от правителството

БСП твърди, че напрежението в Тристранния съвет за клас "прослужено време" е провокирано от правителството. Те настояват кабинетът ясно да заяви дали споделя мнението на работодателските организации, че синдикатите са вредни, а работниците - търтеи.

Вера Александрова
от Вера Александрова
17:22, 25.07.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Тристранният диалог е взривен и всеки трябва много ясно да обяви политическата си позиция, настояват от "Позитано". Те определят като абсолютно неприемливи думите на работодателите, че правото на свободно сдружаване е вредно, както и определението, че работниците са търтеи.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Призоваваме премиера и министрите да заявят позиция - споделят ли мнението на работодателските организации, че синдикатите са вредни, а работниците търтеи? Последно какво ще правят с клас "прослужено време". Такива мъгляви като днес формулировки "дайте да дадем" - вече не вървят.

Според социалистите, случаят "НДК" е огледало на управлението на ГЕРБ.

Корнелия Нинова - председател на БСП: И не приемаме, че за 2 години вътрешни битки в ГЕРБ и злоупотреби с пари, БСП и Деница Златева ще носят отговорност.

Корнелия Нинова коментира думите на Георги Гергов, че е водил разговори с Бойко Борисов за коалиция между ГЕРБ и БСП по време на изборите. Категорична е, че тези разговори са били зад гърба на ръководството на партията. Заяви, че не се страхува от Гергов, който се оттегли от Изпълнителното бюро под неин натиск, заради ЦУМ-гейт.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Който го е страх, не ходи в гората. Седи си вкъщи и плете чорапи. Не ме е страх, заявявам категорични, чисти, ясни, принципни позиции. Иска ми се това да бъде политическият модел в БСП и оттам той да бъде пренесен в държавата. И то се казва промяна.

Нинова заяви, че каквото и да ѝ струва това, ще продължи да се бори със задкулисието и паралелната държава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преименуваха улица в Шумен заради многобройните дупки по нея
Преименуваха улица в Шумен заради многобройните дупки по нея
Ще има ли отлив на германски летовници в Турция
Ще има ли отлив на германски летовници в Турция