НОВИНИ

БСП настоява да бъде изслушен председателят на ДАНС заради кмета на Септември

Българската социалистическа партия ще настоява да бъде изслушан председателя на ДАНС в парламентарната комисия за контрол на службите. Това заяви в Септември Атанас Зафиров от изпълнителното бюро на партията.

bnt avatar logo
от БНТ
18:17, 03.02.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Излушването трябва да установи как оперативен анализ на ДАНС за предизборната обстановка в пазарджишко през 2015 година се съхранява в нощното шкафче на Марин Рачев, кмет на Септември, и има ли пробив в системата за национална сигурност. Според представителите на БСП има срастване на политиката с бизнес интереси, както и на партийно с държавно управление.

Атанас Зафиров - ИБ на БСП: Както и най-важното настояваме за отстраняване на кмета от работа за да няма възможност за влияние, защото ако това е истина ако това обвинение се потвърди това може да си представите какъв огромен финансов ресурс би бил съсредоточен в ръцете на този кръг от хора и по какъв начин това би могло да влияе върху разследването.
Славчо Велков: Следствие на това, което виждаме се създава усещането, че страната се управлява от една добре смазана корупционна машина една система, която е в една симбиоза между власт политическа и бизнес.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Македонските граждани подкрепят разрешаването на спора с името, сочи проучване
Македонските граждани подкрепят разрешаването на спора с името, сочи проучване
Руски самолет е вероятно свален от бунтовници в Сирия
Руски самолет е вероятно свален от бунтовници в Сирия