НОВИНИ

БСП не е съгласна с антикорупционния закон

БСП не е съгласна с идеите на управляващите за антикорупционен закон и ще представи собствен цялостен проект. Това съобщи Корнелия Нинова след среща с президента Румен Радев. Двамата са обсъдили и следващия консултативен съвет по национална сигурност, който вероятно ще се проведе през септември и ще засегне темите демография, бедност и борба с корупцията.

Вера Александрова
от Вера Александрова
19:48, 20.07.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

На срещата президентът е заявил, че е необходим широк обществен дебат за дългосрочните последици от либерализирането на продажбата на земеделски земи и придобиването им от чужди граждани. След срещата Корнелия Нинова съобщи, че са получили подкрепата на президента за техните идеи.

Корнелия Нинова, лидер на БСП: Да потърсим чрез евродепутатите, чрез всички парламентарни партии, правителство, този начин, който ще ограничи свободната продажба на българска земеделска земя на чужденци.

Лидерът на БСП добави, че това ще стане, без да се нарушат изискванията на ЕС.

Корнелия Нинова, лидер на БСП: Обсъдихме, че следващият консултативен съвет за национална сигурност да засегне темата за борба с корупцията и бедност. За да се стигне най-накрая до една истинска борба с корупцията, а не с тези имитации. 27 години имитации. Корупцията си расте всяка година, народът си беднее и нищо не се прави.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хората с увреждания в Драгоман останаха без лични и социални асистенти
Хората с увреждания в Драгоман останаха без лични и социални асистенти
Радев: България има значим принос в дебата за общата европейска сигурност
Радев: България има значим принос в дебата за общата европейска сигурност