НОВИНИ

БСП не организира протестите, но ги подкрепя

БСП декларира, че подкрепя исканията на недоволните, но не е инициатор на протестите. Корнелия Нинова потвърди и позицията на партията за предсрочни парламентарни избори. Смята, че недоволството от последните дни може да ускори тези процеси.

Вера Александрова
от Вера Александрова
17:40, 13.11.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Проблемите на протестиращите могат да бъдат решени в парламента и БСП предприема конкретни действия в тази посока, обяви Корнелия Нинова.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Между първо и второ четене на бюджета ще внесем искане да се промени решението, взето от мнозинството миналата седмица, за облагане с данък на старите коли.

Социалистите предлагат също да се намали ДДС на хляба и лекарствата, да се подкрепят младите семейства, да се преизчислят пенсиите. Според Нинова протестите са не само социални, но и за смяна на модела на управление, за което левицата призовава от месеци.

Корнелия Нинова - председател на БСП: БСП подкрепя справедливите протести на хората и не само ги подкрепя, а преди те да избухнат предлагаше същите неща в НС под формата на закони и ще продължим да го правим.

Според Нинова управляващите не са се вслушали в техните предложения досега, но вече трябва да чуят исканията на протестиращите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът не се отзова на предложението на ГЕРБ за среща
Президентът не се отзова на предложението на ГЕРБ за среща
Македонски медии: Няма данни Груевски да е преминал държавната граница
Македонски медии: Няма данни Груевски да е преминал държавната граница