НОВИНИ

БСП: Не се налага сериозен ремонт на „Цанков камък“

От БСП бяха лаконични в коментара за внесения в прокуратурата сигнал от ГЕРБ. Кирил Добрев заяви, че управляващите трябва да отговорят на въпроса срещу кого подават този сигнал за „Цанков камък“. Според Кирил Добрев е ясно, че няма проблем с техническите характеристики на съоръжението и не се налага сериозен ремонт.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
20:30, 14.08.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Според Кирил Добрев от договора с изпълнителя е ясно, че на шестата година язовирът трябва да се източи и да се огледа дъното за пукнатини.

Кирил Добрев, член на ИБ на БСП: НЕК е обявило обществена поръчка за под 100 хиляди лв. Представете си това огромно съоръжение и поръчка обществена за под 100 хил. лв за пукнатини. Ремонтът на един плувен басейн е 3-4 пъти повече. Всичко останало защо се прави - питайте колегите от ГЕРБ. Всички нередности, които има, сигнали да бъдат внасяни - прокуратурата е за това - да проверява.
;

С това темата беше изчерпана, като се уточни че БСП дава пресконференцията си заради качения на сайта ѝ за обществено обсъждане проектозакон за специална агенция „Антикорупция“. Беше уточнено, че този законопроект е алтернативен на антикорупционния закон на ГЕРБ, който според БСП няма да проработи.

Крум Зарков - зам. председател на ПГ на БСП: В закона на ГЕРБ има конфискация, има декларации, има конфликт на интереси, но почти няма корупция, защото корупцията е престъпление, а престъпленията се борят с методите на наказателното право. В законопроекта, предложен от ГЕРБ, няма наказателно право. За сметка на това там са оплетени всевъзможни процедури.

Ключова разлика в законопроектите според БСП е, че тяхната Агенция ще може сама да разследва. Крум Зарков подчерта още, че в закона на ГЕРБ няма необходимите гаранции за независимостта на новия орган срещу корупцията. Затова от БСП са заложили председателят на антирокупционната агенция да се избира от Президента на републиката, а не от парламента, както предлагат от ГЕРБ .

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Троянският манастир се готви за празника Успение Богородично утре
Троянският манастир се готви за празника Успение Богородично утре
70 години от разделянето на Индия и Пакистан
70 години от разделянето на Индия и Пакистан