НОВИНИ

​БСП няма да подкрепи доклада за национална сигурност

БСП няма да подкрепи доклада за национална сигурност, в който Русия се посочва като заплаха. Решението е взето на днешното заседание на Изпълнителното бюро. Във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова призова вицепремиерите Симеонов и Каракачанов да оттеглят подкрепата си за доклада, а Волен Сидеров и депутатите от "Обединени патриоти" да гласуват против него.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
20:10, 19.09.2017
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

От БСП смятат, че скандалът за избор на изтребител е изкуствено създаден от управляващите за омаскаряване на президента, а целта е да се отклони вниманието, че в системата за сигурност не е изпълнено нито едно от обещанията.

Според Атанас Зафиров в публикуваните в интернет опорни точки няма нищо нередно. В тях се обсъжда възможността за доставка, за разсрочено плащане на самолети, изброени са качествата на самолет "Грипен", а ген. Радев говори като експерт.

Атанас Зафиров, член на ИБ на БСП: И тези така наречени сензационни документи не представляват нищо повече от една най-обикновена справка, която ръководителят на проекта, на проектния екип, е дал на своя министър - председател, тъй като му е предстояла среща с представители на една от страните, които са проявили интерес за участие в този конкурс. Ако срещата беше с F16, справката щеше да бъде в същия вид.

От БСП коментираха и Доклада на правителството за националната сигурност, който влиза за разглеждане в Народното събрание. Кирил Добрев заяви, че БСП няма да подкрепи този доклад, защото смятат, че Русия е стратегическа възможност и партньор, а не заплаха. Добрев призова вицепремиерите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов да оттеглят подписите си от Доклада, защото в предизборната си кампания са отстоявали друга позиция към Русия.

Кирил Добрев, БСП: Волен Сидеров, човекът, който води групата на патриотите в Народното събрание, всички сме свидетели на неговите изказвания и мнението му за Русия. Държим групата на патриотите да не подкрепи този доклад в Народното събрание.

От БСП апелираха и за бързо решаване на проблема във военния завод Емко, тъй като в противен случай може да се обезлюди цял район на България - Трявна.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стотици жителите на Нова Загора против инсталация за биогаз в града
Стотици жителите на Нова Загора против инсталация за биогаз в града
Община Петрич влезе в Асоциацията по водоснабдяване в област Благоевград
Община Петрич влезе в Асоциацията по водоснабдяване в област Благоевград