БСП с поредни обвинения към управляващите за репресия срещу техен общински съветник. Настояха вътрешният министър да им даде обяснение за случая. В рамките на парламентарния контрол Младен Маринов ги увери, че по всички подобни сигнали работят еднакво обективно.

Иван Иванов, депутат от ПГ на БСП: Тази нощ в община Борован е извършен палеж на общински съветник от БСП след последвали заплахи да гласува за председател на общински съвет от партия ГЕРБ, моля министърът на вътрешните работи да дойде тук и да каже какви мерки се взимат, за да се разкриват извършителите.
Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Мога да ви кажа, че през цялата изборна кампания имаме няколко такива посегателства включително и на кандидат на кмет от ГЕРБ, кандидат на кмет от ВМРО. Аз не искам МВР да бъде вкарвано в политически дебат и именно по тази причина ние сме обективни и всеки един такъв акт го разглеждаме спрямо нашите правомощия и обективно.
Запален е имот на общински съветник в Борован

Запален е имот на общински съветник в Борован

Тази нощ в град Борован е запален недвижим имот на общински съветник , след продължителни заплахи със съобщения и обаждания да не присъства на днешнат...