БСП определиха ресора, който еврокомисар Мария Габриел получи, като "значим в рамките на общия бюджет на Евросъюза". Според левицата, обаче, в сравнение с първоначалните възможности - върховен представител по външна политика или земеделие, България е получила безспорно по-слаб ресор.

От БСП коментираха и шпионския сюжет - оценяват случилото се вчера с Юрий Борисов като провокация и възразиха срещу воденето на свидетели за разпит с белезници. От БСП говорят и за грубо посегателство срещу свободата на словото, защото Юрий Борисов е журналист.

"Смятаме, че се прави в момента и сега, за да се прикрият други скандали, предизвикани от правителството, и за да се използва случаят в предизборна кампания", коментира Корнелия Нинова. "Воден единствено от желанието си за оставане на власт на всяка цена, премиерът Борисов е готов на всичко, но вчера се минаха граници", каза тя.

Мария Габриел получава ресор „Иновации и младеж“ в новата ЕК

Мария Габриел получава ресор „Иновации и младеж“ в новата ЕК

Иновации и младеж ще бъде ресорът на българския еврокомисар Мария Габриел в следващия мандат на Европейската комисия. Тя ще отговаря и за образованиет...