БСП остава твърдо против ратификацията на Истанбулската конвенция, заяви лидерът на партията Корнелия Нинова. Тя се срещна с генералния секретар на Партията на европейските социалисти Ахим Пост. Според Нинова БСП е партия, доказала, че работи против насилието над жени и деца и ще продължи с усилията в тази посока. Според Пост Конвенцията е гласувана без нито един глас против в Германия, защото всички в страната са убедени, че Конвенцията работи в полза на жените и децата.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Споделяме еднакви ценности срещу насилието над жени, деца. И сме готови, както и досега, българските социалисти, да внасяме законопроекти в българското законодателство за борба с насилието над жени и деца.
Ахим Пост, генерален секретар на ПЕС: В действителност възприятието за Истанбулската конвенция е различно в различните страни. В Германия ние ратифицирахме Истанбулската конвенция на първи юни 2017 г. без нито един глас против от партиите в Парламента. Нямаше голям дебат, защото всички в Германия са убедени, че трябва да засилим борбата срещу насилието над жени.