НОВИНИ

БСП отказва да се включи в спора между правителството и президента

Днес и БСП сезираха върховните съдии за разпоредби от Административнопроцесуалния кодекс, които според тях противоречат на Конституцията. Те смятат, че с приетите промени се отнема възможността на хората да защитят своето право срещу актове на властта и това противоречи на принципа на правовата държава. БСП отказват да се включат в спора между президента и правителството относно указа за освобождаването на главния секретар Младен Маринов. Корнелия Нинова повтори, че социалистите ще гласуват против новите предложения и искат оставката на цялото правителство.

Вера Александрова
от Вера Александрова
16:54, 18.09.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
Корнелия Нинова - председател на БСП: Една седмица спорят по коя процедура да сменят един неподходящ министър с друг неподходящ министър. Който и министър да смените, с когото и да го смените, уважаеми управляващи, това няма да промени политиката ви. Това е агония за държавата.

Социалистите настояват да се намали на 5% ДДС върху хляба, за да се тушира ценовият шок. Настояват също да се обсъди възможността за диференцирано ДДС на някои храни от първа необходимост.

Корнелия Нинова - председател на БСП: За нас диференцирано ДДС върху стоки от първа необходимост - храни, бебешки стоки е изключително важен разговор и е начин през тази данъчна политика да се помогне на млади семейства, на бедни хора, за да се преодолее бедността и неравенствата, които има в България.

От "Позитано" настояват този дебат да започне сега, когато се обсъжда бюджетът за догодина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хлябът поскъпна изпреварващо с между 20 и 30 стотинки в няколко града
Хлябът поскъпна изпреварващо с между 20 и 30 стотинки в няколко града
ОЛАФ сигнализирана за Миню Стайков
ОЛАФ сигнализирана за Миню Стайков