И днес продължи серийното искане на БСП да бъде отстранен от заседание депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Отляво отново се позоваха на решението на Конституционния съд, че парламентът противоконституционно е отхвърлил оставката на Добрев. Както е известно обаче, решенията на съда не важат със задна дата и Делян Добрев остава депутат.

Иван Ченчев, БСП за България: Без да упражнявам фиксация в никого, а с вяра в правотата на решенията на КС ви призовавам да отстраните от зала гражданина Делян Добрев.
Цвета Караянчева, председател на НС: Към момента в НС няма валидна оставка на народния представител, по която народното събрание да се произнесе. Нямам основание да отстраня от зала г-н Добрев, той е пълноправен народен представител.
Данаил Кирилов, ГЕРБ: Тези твърдения нарушават етичния статус на народните представители. Разработили сме бланка, на която само ще попълваме името на народния представител, който извършва конкретното нарушение и ще внасяме сигнала до комисията по конфликт на интереси и етика.
Валери Жаблянов, БСП за България: Няма никакво основание да се допуска Комисията по етика и конфликт на интереси да бъде въвличана в подобни ситуации.
Делян Добрев, ГЕРБ: Моят експеримент с червените вратовръзки - днес е още по-червена, се оказа успешен. Крайният резултат е, че колегите от ляво, ако видят червено и не се носи от техен колега, реагират като бик на червено.