Според БСП българското европредседателство е било еднопартийно мероприятие и ПР в лична изгода на премиера, което ще засили евроскептицизма. Според левицата нито един от записаните от Народното събрание приоритети на председателството не е изпълнен.

Според анализа на левицата приоритетите консенсус, конкурентноспособност и кохезия са останали пожелания. ЕС никога не е бил по-разединен, а конкурентноспособността се убивала с намаляване на селскостопанските субсидии и с опита за приемане на пакета "Макрон".

Корнелия Нинова, председател на БСП: Нашата оценка е - добра организация със слабо съдържание. Красива, но празна опаковка. Вместо лидерство и водачество на Европа, еднопартийно занимание, което доведе и до отстъпление от европейски ценности и права на европейски граждани.

Все пак, от "Позитано" оцениха положително поставянето на темата за Западните балкани и благодариха за денонощната работа по председателството на експертите на държавната администрация.

БСП за европредседателството - провал или успех постигна България пред Европа

БСП за европредседателството - провал или успех постигна България пред Европа

Каква е оценката на левицата за европредседателството и оправдани ли са похвалите на европейските партньори към България - това коментира в ефира на "...