НОВИНИ

БСП по традиция отбеляза Международния ден на труда

Социалистите се събраха на площад Народно събрание в София. Шествието се отправи към Борисовата градина, където се проведе празник на левия печат. Лидерът на левицата Корнелия Нинова отново постави исканията за справедливи доходи и борба със сивата икономика.

Надежда Василева
от Надежда Василева Оператор: Илия Иванов
18:50, 01.05.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас
бсп традиция отбеляза международния ден труда

Българските социалисти имат мисия и тя е справедливостта, заяви лидерът на левицата. Тя посочи, че хиляди хора по света днес искат едно и също - по-добри условия на труд и адекватно заплащане. Корнелия Нинова каза също, че в 21 век съществува нова модерна експлоатация на труда - неплащане на заплати и осигуровки, и работа в нечовешки условия. И припомни, че по идея на левицата в парламента беше създадена специална комисия, която ще се занимава с некоректни работодатели.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Продължаваме с нашите искания за увеличаване на минималната работна заплата, за преизчисляване на пенсиите, за справедливи доходи, за борба срещу монополи и срещу сивата икономика, за защита на българското производство и българското земеделие.

Нинова каза още, че несправедливостите са следствие от съществуването на паралелната държава, в която малцина забогатяват незаконно на гърба на народа. Тя се обърна към хората, които живеят трудно, и обеща БСП да защитава техните права.

Корнелия Нинова: Знам, че много от вас са обезверени днес, знам, че животът ви е труден, и не казвам, че ще ни е лесно, но важното е верни на идеите си и въпреки обстоятелствата да продължаваме напред. Опитват се да ни купят с постове и с власт. Няма да се поддадем.

От площада пред парламента, шествието на левицата тръгна към Борисовата градина, охранявано от полиция. Напрежение възникна пред паметника на Съветската армия. Там се бяха събрали български представители на любимия на Путин мотоклуб Нощните вълци, както и протестиращи срещу тях. Имаше размяна на реплики и освирквания, но до сблъсъци не се стигна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Денят на труда по света
Денят на труда по света
КНСБ си поставя за цел до 2022 г. средната заплата да стане 1700 лв.
КНСБ си поставя за цел до 2022 г. средната заплата да стане 1700 лв.