НОВИНИ

​БСП подаде документи в СЕМ за регистрация на собствена телевизия

Българска свободна телевизия ще се казва партийната телевизия на БСП. От партията искат тя да стартира до декември, а днес документи за регистрацията ѝ внесоха в Съвета за електронни медии лидерът Корнелия Нинова и Любомир Коларов, който се очаква да оглави медията.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
15:27, 27.09.2018 (обновена)
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

С внасянето на документи за регистрация на телевизията на БСП лидерът на социалистите изпълнява предизборното си обещание.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Избрахме името Българска свободна телевизия, като вярваме, че в нея ще може да се изразява свободно мнение без страх. БСП финансира, организира и открива тази телевизия, но имаме амбицията да не бъде партийна, а да бъде обществена, да бъде истинска, свободна, телевизия, която показва истината и фактите такива, каквито са.

Предстои в двуседмичен срок експертите на медийния регулатор да прегледат документите.

София Владимирова - председател на СЕМ: И те ще бъдат внесени на заседание на Съвета за електронни медии за гласуване. Ако документите са изрядни и в тях няма никакви пороци, ще бъде гласувана съответно регистрацията според искането, което е внесла БСП.

Предвижда се телевизията на БСП да излъчва 24-часова програма по сателит и кабел, като ще заложат основно на новини и публицистика. От социалистическата партия са отпуснали 2 милиона от субсидията си, за да може да бъде открита телевизията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
74-годишен мъж загина при катастрофа на АМ Хемус
74-годишен мъж загина при катастрофа на АМ "Хемус"
Повдигнаха обвинение на задържания за четворното убийство в Каспичан
Повдигнаха обвинение на задържания за четворното убийство в Каспичан