БСП подготвя вот на недоверие към правителството на тема "Сигурност". Мотивите ще бъдат готови до края на тази седмица или в началото на следващата. Това е втори вот на недоверие , внесен от левицата срещу кабинета. Предишният беше за провал в борбата с корупцията.

Цялостната политика в сектор сигурност показва, че правителството не може да се справи с предизвикателствата в тази сфера. Това е категоричното мнение на Изпълнителното бюро и на парламенатарнта група на "БСП за България".

Драгомир Стойнев - зам. председател на ПГ на "БСП за България": Хората считат, че не може да се живее в държава, в която се разстрелват данъчни инспектори, където бизнесмени от Велико Търново намират своята смърт в центъра на София, през летище София влизат граждани, които въобще не са и проверявани. Искаме в същото време да бъдем членки на Шенген. За последните случаи в Ботевград е красноречиво, мисля че всички знаем как дефакто правителството е неспособно да гарантира сигурността на гражданите.

Според БСП, в тази ситуация оставката на вътрешния министър Валентин Радев е най-малкото нещо, което може да се иска.

Драгомир Стойнев - зам. председател на ПГ на "БСП за България": За вътрешния министър - той според нас, си е отишъл човекът. Надали има някой, който вече оттук нататък може да го приема насериозно.

БСП няма да търсят съдействие от другите политически сили за вота, но подкрепа от всеки депутат, който мисли като тях, е добре дошла.