НОВИНИ

БСП подготвят вот на недоверие на тема здравеопазване, ГЕРБ не се притесняват

От днес БСП започват работа по изготвяне на мотивите за вота на недоверие към правителството на тема здравеопазване, съобщи лидерът Корнелия Нинова. В отговор Цветан Цветанов заяви, че ГЕРБ не се притесняват от предстоящия вот. Той напомни, че желанието на всички е да има реформа в сферата на здравеопазването и в тази посока са насочени усилията на управляващите.

Вера Александрова
от Вера Александрова
18:08, 01.10.2018
Чете се за: 01:07 мин.
У нас

Състоянието на здравеопазването дава достатъчно аргументи за вот на недоверие, смята Корнелия Нинова. Тя даде пример със закрити общински болници, заради което в някои райони хората трябва да пътуват с километри, за да получат необходимото лечение. Социалистите имат и сериозни критика към ценообразуването на лекарствата. Сигурни са, че средства има, но не се изразходват правилно. Не приемат и предложенията на министър Ананиев за здравна реформа.

Корнелия Нинова - председател на ПГ на "БСП за България": Не ни харесва, че от хората ще се изисква да внасят допълнително пари под формата на здравна застраховка, ще получават същата услуга с ниско качество, няма да имат достъп до болници и отгоре на всичко ще трябва и да си доплащат.
;

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ похвали здравния министър, че преди да внесе конкретните промени започва широк обществен дебат. Увери, че всички разумни предложения ще се вземат предвид. Цветанов коментира и призива на президента Румен Радев за единение.

Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: Когато правиш подобно предложение, първо трябва да се извиниш за всичко, това, което причини през последната една година и половина. Няма как да си всявал разделение и противопоставяне между институциите и сега да кажеш, че искаш единение. Това действително би могло да създаде повече спокойствие и неговия призив го възприемам към политическата сила, която го излъчи, защото виждаме, че там процесите са много сериозни на разединение и на разпад.
;

Единението е пътят към сплотяване на обществото. Така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира думите на държавния глава.

Илияна Йотова - вицепрезидент: В търсене на националната ни кауза, в търсене на единението и в търсене на успеха на България, преодоляване на много тежки кризи, свързани с бедност, с мизерия, с демографска криза, за това трябват усилията на цял един народ. Само на една политическа партия, дори на една коалиция не стигат.

Има теми от национално значение , които не търпят политически и партийни различия като сигурността на страната и стандарта и начина на живот на българите. По тези параметри трябва да има национален консенсус, убедена е Илияна Йотова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Създават механизъм за защита на бедните при приемане на еврото
Създават механизъм за защита на бедните при приемане на еврото
Протестиращите майки на деца с увреждания настояват за обещаната реформа
Протестиращите майки на деца с увреждания настояват за обещаната реформа