НОВИНИ

БСП подписа споразумение за сътрудничество с партия "Справедлива Русия"

Председателят на БСП Михаил Миков и председателят на партия "Справедлива Русия" Сергей Миронов подписаха Споразумение за сътрудничество между двете политически сили. Полагането на подписите стана в присъствието на Луис Аяла, генерален секретар на Социалистическия интернационал, на който и двете партии са членове.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
10:25, 23.04.2016
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
бсп подписа споразумение сътрудничество партия справедлива русия

Церемонията се състоя по време на Програмния форум на конгреса на "Справедлива Русия", който се провежда на 22 и 23 април в Москва. Преди това председателят на БСП проведе срещи с Аяла и Миронов, на които бяха обсъдени мястото и ролята на социалистическите и социалдемократическите партии в днешния динамично променящ се свят. В края на посещението си в руската столица Михаил Миков разговаря с члена на икономическата комисия в Съвета на федерацията Михаил Шчетинин, който е и председател на групата за сътрудничество на Съвета на федерацията и българския парламент.

Двамата разговаряха за възможностите за по-интензивно развитие на отношенията между двете държави в областта на икономиката, образованието и културата, и се обединиха около мнението, че в тези трудни времена трябва да бъдат намерени пътища за продължаване на добрите отношения между България и Русия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Долари и избори
Долари и избори
Виена пропадна, а Македония?
Виена пропадна, а Македония?