НОВИНИ

БСП поиска извънредно заседание на НС заради „Олимпик“ и Търговския регистър

БСП внесоха искане, подкрепено с подписите на 61 депутати, за извънредно заседание на парламента по казуса със застрахователното дружество „Олимпик“ и Търговския регистър в сряда. Реакцията на председателя на парламента Цвета Караянчева беше много бърза. Тя обяви, че свиква извънредно заседание на парламента още във вторник от 13 часа.

Вера Александрова
от Вера Александрова
15:47, 20.08.2018
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

От БСП определиха като неудовлетворителни решенията днес от срещата при премиера Борисов във връзка с проблемите със застрахователното дружество „Олимпик“. Напомнят, че държавата има ключова роля в този регулиран пазар, а Комисията за финансов надзор не е упражнила необходимия контрол.

Корнелия Нинова - председател на ПГ на „БСП за България“: Да не се прехвърля отговорността на данъкоплатеца. Единствената вина е на държавата и на институциите - Комисията на финансов надзор. Да се поеме отговорност, не само чрез оставката на Ралица Агайн. Тук вече трябва политическа отговорност за това какво се случва в държавата.
;

Едно от възможните решения според левицата е Гаранционният фонд да върне парите на хората, сключили застраховка „Гражданска отговорност“ с фалиралото дружество, държавата да поеме техните права и след това да води съдебни дела в Кипър. Корнелия Нинова попита защо не се предприемат тези стъпки и изрази съмнение за състоянието на Гаранционния фонд.

Корнелия Нинова - председател на ПГ на „БСП за България“: Да не се окаже, че това е пирамида. Има ли пари в Гаранционния фонд, да не се окаже, че там ги няма необходимите пари, че някой не е упражнил контрол къде са и колко са.
;

Социалистите настояват парламентът да поиска от Комисията за финансов надзор да представи подробен доклад за състоянието на Гаранционния фонд. Готови са и със законодателни промени за решаване на проблемите с фалита на кипърското дружество.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предаваме на властите в Германия 15-годишен, обвинен в изнасилване на момиче
Предаваме на властите в Германия 15-годишен, обвинен в изнасилване на момиче
4000 учители не достигат в страната
4000 учители не достигат в страната