НОВИНИ

БСП поиска оставката на Валентин Радев и Валери Симеонов

"БСП за България" поиска оставката на министъра на вътрешните работи Валентин Радев и на вицепремиера Валери Симеонов заради вчерашното решение на Министерския съвет за обявяване на възпрепятстващото съоръжение по българо-турската граница за стратегически обект за националната сигурност. Това обяви председателят на ПГ на левицата и на БСП Корнелия Нинова в декларация от парламентарната трибуна.

бсп поиска оставката валентин радев валери симеонов
bnt avatar logo
от БНТ
14:05, 19.10.2017
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

От БСП питат какво налага точно сега това съоръжение да бъде обявено за обект на националната сигурност и дали това не е опит да се скрие информация. "За нас причината точно вчера и по този начин да бъде взето това решение е фактът, че от три месеца Елена Йончева снима кадри, говори със свидетели, събра документи, които уличават в корупция длъжностни лица, засне в реално време преминаване на нелегални групи мигранти и този филм показва паднала ограда, отворени шахти, преминаване безконтролно със стълби и под оградата", заяви Корнелия Нинова. Тя отбеляза, че преди два дни депутатът и разследващ журналист Елена Йончева е била спряна и ѝ е бил забранен достъп от гранична полиция до свободна територия на българската държава, а след решението на Министерския съвет вчера нейното посещение там е едва ли не заплаха, че ще издаде тайни от националната сигурност.

По думите на Нинова за правителството на Бойко Борисов от вчера борбата с корупцията е престъпление. Декларирам от името на цялата парламентарна група, че не можете да ни спрете, че ще поканим всички европейски посланици и ще им предоставим кадрите от този филм и документите, които уличават правителството в корупция, с две обръщения към тях - да проверят как се харчат европейските средства и как се пази границата, обърна се Нинова към управляващите. Тя обяви, че всички стават съавтори на филма на Елена Йончева.

Ще го излъчим и сме готови да понесем отговорност, посочи лидерът на БСП. "Г-н Борисов, ще ви информираме специално кога и къде ще бъде излъчен и очакваме да изпратите да ни арестуват 80 депутати от "БСП за България", каза тя. Нинова обяви и гражданска подписка, чрез която всеки български гражданин може да стане съавтор на филма на Елена Йончева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Елена Йончева: Оградата по границата с Турция се превръща в държавна тайна
Елена Йончева: Оградата по границата с Турция се превръща в държавна тайна
Бойко Борисов  се срещна със състезателя по карате Тодор Събев
Бойко Борисов се срещна със състезателя по карате Тодор Събев