Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви на пресконференция, че заради случая с електронните винетки трябва да бъде понесена политическа отговорност, а не чиновническа. Тя заяви, че оставката на министри е задължителна.

Правителството отново не поема отговорност, каза лидерът на БСП, а за хората отговорността е 180 млн. лева от джоба им и напрежението, на което са подложени.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Отново трима чиновници от АПИ ще носят отговорност вместо най-високата политическа отговорност, която трябва да поеме правителството. За нас оставката на министри е абсолютно задължителна в този случай. Отговорността е политическа, а не на чиновниците заради това, което причиниха на всички.
Уволнения в АПИ заради проблеми със системата за електронните винетки

Уволнения в АПИ заради проблеми със системата за електронните винетки

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов двама ръководители в АПИ и един от съветниците на регионалния министър ще понесат отговорност з...

Според БСП електронната винетка се въвежда, без да е направена оценка на въздействието и без да се отстранят възможните дефекти. Социалистите питат и как ще се определя кой път ще е в платената тол система и кой - не.

Дора Янкова, БСП: Няма как магистрала, първокласен, второкласен и третокласен път да го нарежеш- едното парче на държавата, друготo парче на общината. И без средства за поддържане.

Според Янкова липсата на средства за общините за поддържане на пътищата без винетна система противоречи на държавността.