НОВИНИ

БСП поиска оставки на министри заради проблема с електронните винетки

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви на пресконференция, че заради случая с електронните винетки трябва да бъде понесена политическа отговорност, а не чиновническа. Тя заяви, че оставката на министри е задължителна.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
11:33, 05.01.2019 (обновена)
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Правителството отново не поема отговорност, каза лидерът на БСП, а за хората отговорността е 180 млн. лева от джоба им и напрежението, на което са подложени.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Отново трима чиновници от АПИ ще носят отговорност вместо най-високата политическа отговорност, която трябва да поеме правителството. За нас оставката на министри е абсолютно задължителна в този случай. Отговорността е политическа, а не на чиновниците заради това, което причиниха на всички.
;

Според БСП електронната винетка се въвежда, без да е направена оценка на въздействието и без да се отстранят възможните дефекти. Социалистите питат и как ще се определя кой път ще е в платената тол система и кой - не.

Дора Янкова, БСП: Няма как магистрала, първокласен, второкласен и третокласен път да го нарежеш- едното парче на държавата, друготo парче на общината. И без средства за поддържане.

Според Янкова липсата на средства за общините за поддържане на пътищата без винетна система противоречи на държавността.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Стрелба в Калифорния, има жертви
​Стрелба в Калифорния, има жертви
Пътниците оценяват Райънеър като най-лошата авиокомпания във Великобритания
Пътниците оценяват "Райънеър" като най-лошата авиокомпания във Великобритания