БСП поискаха от главния прокурор да назначи проверка в Районната прокуратура в Шумен, защото е разпоредила на МВР да изиска документи за техни членове и партийни събрания.

Сотир Цацаров коментира, че срещу въпросния човек тече проверка за документни престъпления и едва ли може да се говори, че прокурорите са проверявали партийна дейност.

Вътрешният министър посочи, че няма грешка в действията на МВР. И че ако този служител е излъгал в декларацията за конфликт на интереси за партийното си членство, е нарушил закона.

Корнелия Нинова - председател на БСП: МВР, Икономическа престъпност на МВР и Районна прокуратура в Шумен искат документация на една партия. Икономическа престъпност се занимава с членство в партии, това е стряскащото. Държавна машина, държавни органи се използват в нарушение на закона, за да събират информация партийна от политически опонент.
Валентин Радев - министър на вътрешните работи: Сигналът е от един член или активист на БСП срещу друг такъв от Шумен, от тяхната организация. В сигнала до прокуратурата пише - тоя моят колега може би е попълнил невярна декларация. Заедно имаме политическа кариера и излъгал вероятно в декларацията си, че не е членувал в БСП. Проверете го това. Никъде нямаме грешка до тук в действията си. И ако те имат нещо политическо, да си го правят на друго ниво. Да не обвиняват структури като МВР.