НОВИНИ

БСП постави условие на ГЕРБ да подкрепи промените за приватизацията

От БСП поставиха условия на ГЕРБ, за да подкрепят предложените промени в Конституцията за премахване на давността за разследване на престъпления, свързани с приватизацията. От ляво настояват за разговор и по други теми на прехода - масовата приватизация, концесиите и групировките. От ГЕРБ са готови още утре да започнат разговори с левицата по всички техни предложения.

Надежда Василева
от Надежда Василева
18:00, 14.11.2017
Чете се за: 01:06 мин.
У нас

От ляво заявиха, че престъпленията на прехода трябва да бъдат наказани. Определиха обаче като половинчати предложенията на ГЕРБ за конституционни промени.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Ние искаме цялата истина за прехода на масата. Приватизация да, но добавяме и масовата приватизация, какво стана с боновите книжки, кои фондове купиха предприятия? Към темата включваме концесиите на прехода. Няма да скъсаме с прехода, народе, докато начело на политическото ръководство на държавата ни днес стоят членове на групировките на прехода. Мутрите на прехода - вън от политическото ръководство на държавата.


;

На извънреден брифинг от ГЕРБ веднага заявиха, че са разговаряли с премиера по исканията на БСП. И че са готови още утре да излъчат преговорен екип, за да запишат идеите на всички партии за конституционни промени.

Десислава Атанасова, ГЕРБ: След истеричната пресконференция на БСП и липсата на каквито и да било отговори за мутрите в политиката, за приватизация, било тя касова или масова, е време да нормализираме тона. ГЕРБ ще участва във всяка инициатива по всякакъв повод и по всички теми, които БСП предлага. Госпожо Нинова, в ГЕРБ страхливци няма. Можем да задаваме въпросите и за нас неудобни въпроси няма.
;

От БСП отново поискаха оставките на вътрешния министър Валентин Радев и вицепремиера Валери Симеонов, заради показаното във филма на Елена Йончева за границата.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Това е корупция и организиран трафик, покровителстван от властите. Затова искаме незабавната оставка на министъра на вътрешните работи Радев и Валери Симеонов.

От ГЕРБ не виждат основание за оставки.

Данаил Кирилов, ГЕРБ: Ние заставаме категорично зад действията на министър Валентин Радев и вицепремиера Валери Симеонов. Ние заставаме категорично зад действията на министър Валентин Радев и вицепремиера Валери Симеонов. Отхвърляме искането за оставка, което чухме от опозиционния лидер.

От ГЕРБ посочиха също, че към момента на заснемане на филма на Елена Йончева, в който се показват части от оградата, тя още не е била предадена като завършен обект на Гранична полиция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Студент представя модно ревю, вдъхновен от българската литературата
Студент представя модно ревю, вдъхновен от българската литературата
Има дискриминация при приема на първокласници, твърди прокуратурата
Има дискриминация при приема на първокласници, твърди прокуратурата