НОВИНИ

БСП предлага алтернативен бюджет

И тази година от БСП са подготвили алтернативен бюджет. Корнелия Нинова представи техните предложения за данъчната политика. Целта, по думите ѝ, е намаляване на неравенствата, мерки срещу сивата икономика, както и насоченост към младите семейства и децата.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
19:37, 25.10.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Корнелия Нинова заяви, че един от най-големите проблеми у нас е неравенството и широко разтворената ножица на доходите между различните групи българи. Над 4 млн. души, работещи и пенсионери, получават до 1000 лева, същевременно 8 000 души са декларирали над 7 млрд. доход от дивиденти.

Корнелия Нинова - председател на ПГ "БСП за България": Ето защо предлагаме прогресивен данък върху доходите на физическите лица, но държим да кажем следното - 2 240 000. 286 работещи ще плащат същия данък, няма да им се увеличават данъците, 47 000 души ще плащат по-висок данък обаче, заради по-високите доходи.

От БСП предлагат 9 % ДДС за лекарствата, 5% ДДС за хляба. Корнелия Нинова обяви, че са внесли в парламентарното деловодство и проект за промени в Закона за публичните финанси.

Корнелия Нинова - председател на ПГ "БСП за България": В който казваме, че правителството, което и да е то, ще може да харчи 1% от излишъка с постановление на Министерски съвет, всичко останало става през парламента с актуализация на бюджета.

Следващата седмица от БСП ще продължат с алтернативни предложения за държавното обществено осигуряване и Закона за бюджета на Националната здравно-осигурителна каса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Временно е затворен за движение проходът Република заради катастрофа
Временно е затворен за движение проходът "Република" заради катастрофа
Протестиращите блокираха кръстовището между Мария Луиза и Цар Освободител
Протестиращите блокираха кръстовището между "Мария Луиза" и "Цар Освободител"