НОВИНИ

БСП предлага промени в проекта за сборен бюджет на Столична община за 2017 г.

Общинските съветници от БСП предлагат промени в проекта за сборен бюджет на Столична община за 2017 г., които според тях ще увеличат приходите с допълнителни 38 милиона лева, съобщиха от пресцентъра на партията.

bnt avatar logo
от БТА
11:05, 21.01.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
бсп предлага промени проекта сборен бюджет столична община 2017

Допълнителните средства от 38 млн. лева, според социалистите в СОС, трябва да бъдат разпределени в разходната част на бюджета в секторите "Образование", "Здравеопазване", "Социално осигуряване, подпомагане и грижи", "Жилищно строителство, "БКС и опазване на околната среда", "Почивно дело, култура и религиозни дейности", "Култура" и "Отбрана и сигурност", които са приоритетни за местните политики на БСП в София.

Съветниците от БСП предлагат да бъдат увеличени с 9 милиона лева средствата, предвидени за ремонт на вътрешнокварталната улична мрежа. Това е една от основните точки, която е залегнала във внесения от социалистите доклад до председателя на СОС.

Предлага се да бъдат увеличени средствата за поставяне на камери и изграждане на допълнително видеонаблюдение в размер на 3,5 милиона лева. Социалистите в СОС настояват други два милиона лева да бъдат отделени за проектиране и начало на изграждане на две нови спортни зали в районите "Люлин" и "Младост". Освен това да бъде увеличен и бюджетът за физкултура и спорт с три милиона лева, в които да бъде включено изграждане на нови и ремонт на съществуващи спортни площадки в районите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дунав край Силистра замръзна (СНИМКИ)
Дунав край Силистра замръзна (СНИМКИ)
​Ораторското майсторство и президентите ни
​Ораторското майсторство и президентите ни