БСП предлага създаването на временна анкетна комисия за промени в Изборния кодекс. На среща в Парламента представители на всички парламентарни групи, без ГЕРБ са се обединили около мнението, че има проблеми в изборния процес.

Според ГЕРБ нищо не налага създаването на поредната анкетна комисия. Даниела Дариткова каза, че вече са заявили готовност за обсъждане на промени в изборните закони, но след официалните доклади на ЦИК за отминалия вот, за да се съобразят и с проблемите, които те са установили. От БСП все пак ще поканят управляващите да се присъединят към разговорите за промени в изборното законодателство.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Обединихме се около това, че не бива да се променя сега действащата норма за 100-процентово машинно гласуване, да търсим вариант за машинно преброяване и начини за изчистване на списъците.
Даниела Дариткова - председател на ПГ ГЕРБ: Не смятам, че се налага да създаваме поредната анкетна комисия. Има достатъчно правомощия правна комисия и сме заявили нашата готовност да обсъждаме промени в изборното законодателство, но това може да се случи след като имаме официалните доклади на ЦИК за тази избори, за да може да се позовем на проблемите, които те са установили.