НОВИНИ

БСП призова правителството да получи гаранции от ЕК за енергийните проекти

Като стъпка към подобряване на двустранните взаимоотношения, но не и като рестарт на енергийните проекти,председателят на БСП Корнелия Нинова оцени визитата на руския премиер у нас. По темата за ветото на президента върху текстове от Изборния кодекс,лидерът на левицата заяви, че ако управляващите го приемат могат и да се върнат в парламента.

Николай Минков
от Николай Минков
19:00, 05.03.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

За пореден път от БСП бяха категорични, че България има нужда от нова ядрена централа и от нов газопровод.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Добре, че премиерът Борисов претърпя развитие по тези теми и от „гьол" за "Белене", вече го оценява като стратегически важен обект за България, и от спирането на "Южен поток", до необходимост от преминаване на трасето на "Турски поток" през България.

Тя призова правителството да не се бави и да поиска гаранции от Брюксел, че няма да спре новите енергийни проекти, както бе отхвърлен Южен поток.

Корнелия Нинова, председател на БСП: "Очакваме от правителството да предприеме конкретни мерки, а не ПР ефекти и приказки, и пред ЕК да поиска и получи тези гаранции, които руската страна очаква, за да стартира процеса.

За първи път лидерът на БСП , допусна вариант, при който левицата може да се върне в Народното събрание.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Ако управляващото мнозинство приеме ветото на президента, това означава, че е изпълнило и нашите искания и това би било основание да свикаме Национален съвет и да си преразгледаме решението.

Ако това не се случи бойкотът на парламента продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България отваря жп пазара за чужди превозвачи
България отваря жп пазара за чужди превозвачи
Столтенберг и Медведев в България - какви са изводите от двете знакови визити
Столтенберг и Медведев в България - какви са изводите от двете знакови визити