От БСП продължават да настояват за оставката на земеделския министър Румен Порожанов заради кризата с чумата по животните. Смятат, че той трябва да понесе политическата отговорност. Корнелия Нинова не отговори категорично - ще дадат ли утре политическа подкрепа да продължи евтаназията на животните, каквато искат от Оперативния щаб.

Корнелния Нинова - председател на ПГ на "БСП за България": Докато не видим утре какво ще представят, никакви ангажименти не поемаме. Защото едно говориха на Председателски съвет, друго направиха след това. Едно се разбраха вчера със земеделските производители, друго правят днес. Спират всичко, за да чакат проби. И понеже не знаят какво правят - спират, защото нямали политическа подкрепа. Вчера дадоха летището на концесия без политическа подкрепа, вдигнаха акциза на цигарите без политическа подкрепа, направиха акциз на бирата без политическа подкрепа. Да не казвам колко далавери направиха без политическа подкрепа.
В две стада са открити положителни проби на чума по животните

В две стада са открити положителни проби на чума по животните

В още две стада са потвърдени положителните проби за чума по животните - в Шарково и в Болярово. Това заяви министърът на земеделието Румен Порожанов...