НОВИНИ

Корнелия Нинова на конгреса на БСП: ГЕРБ са провалено настояще

В НДК в 10 ч. започна конгресът на БСП. На форума присъстват около 2000 души - делегати и гости. Като първа точка от дневния ред лидерът Корнелия Нинова направи анализ на актуалната политическа ситуация в България и Европа и посочи предстоящите задачи пред партията.

Вера Александрова
от Вера Александрова
11:39, 26.01.2019
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
Корнелия Нинова - председател на БС: България е в клинична демографска смърт, България изчезва. Демократичните институции не работят, Държавата е превзета от малцина, народът е поробен и държан в страх от свои. Корупцията е държавна политика, безнаказаността е гарантирана със закон и това не може да продължава. Този модел ни убива. ГЕРБ са 10-годишно минало и провалено настояще. А нашият разговор днес е за бъдещето.Алтернатива винаги има. С Визия за България ние предлагаме нашата.
Сергей Станишев - президент на ПЕС: Който се опитва да копае окопи между БСП и европейското социалистическо семейство, стреля в крака си.

Знаем вашата позиция за Истанбулската конвенция. Смятате ли, че при номинациите това няма да окаже влияние?

Има хора, които злоупотребяват с това, аз и сега го виждам, но нямам притеснения. Мисля, че има 2 потенциални риска, освен всички възможности пред БСП. Първият риск е ние самите да подарим на ГЕРБ победата на европейските избори, което сме правили неведнъж, най-вече със сигнали за разправии и вътрешно разединение. Това винаги демотивира нашите избиратели. И второ да не постигнем вътрешна мобилизация.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДПС не изключва възможността за предсрочни избори
ДПС не изключва възможността за предсрочни избори
Военни съдействат на бедстващите хора в Смолянско
Военни съдействат на бедстващите хора в Смолянско