Днес следобед БСП ще внесе искането си за вот на недоверие към правителството за провала в политиката по околната среда и водите. От партията разшириха консултациите и с извънпарламентарни формации.

БСП провеждат днес консултации с две извънпарламентарни партии.

След срещата им с АБВ от формацията дадоха своята подкрепа за искания от левицата вот на недоверие към правителството.

Подкрепата от извънпарламентарните партии няма стойност в пленарната зала. Според АБВ обаче този диалог трябва да излезе ивън парламента и да се проведе в обществото.

Крум Зарков, депутат от ПГ на БСП: Намерихме подкрепа за какво правим, за нашия вот и за мотивите към него. Дадоха ни допълнителна информация, с която те разполагат по отношение на кризата в Перник и се обединихме около това, че отговорността не трябва да бъде размивана, че тя се носи от правителството в следствие на неадекватна политика в продължение на години от правителството Борисов 3, а и от предишни негови кабинети, както и на факта, че не трябва да оставяме този разговор затворен в парламента.
Румен Петков, председател на АБВ: Ятото на калинките е в размери, които са труднопоносими за обществото. Да съсипеш живота на 100 000 души, един град, който е обграден от четири планини, какъвто е Перник. Сега, не можахме да направим България Швейцария на Балканите, но Борисов с правителството си направи Перник Сахара на България.

Предстои среща и с "Движение 21".


​БСП ще внесе в деловодството на парламента вот на недоверие към правителството

​БСП ще внесе в деловодството на парламента вот на недоверие към правителството

БСП ще внесе в деловодството на парламента четвъртия вот на недоверие към кабинета "Борисов".

Към момента левицата разполага със сигурната подкрепа на ДПС. Миналата седмица беше проведена среща и с партия "Воля", които поискаха няколко дни за размисъл и казаха, че има вероятност да подкрепят вота на недоверие. Независимите депутати отказаха среща с левицата.

Без подкрепата на "Воля" и пет независими депутати вотът няма да бъде успешен.

Очаква се вотът на недоверие да бъде внесен в 14 часа днес.