НОВИНИ

БСП провежда националния си събор на Бузлуджа

БСП провежда националния си събор "Бузлуджа 2018". Очаква се хиляди социалисти от цялата страна да се съберат в местността Историческа поляна под връх Бузлуджа. Тази година мотото на събора е "За по-добър живот - нашата кауза е България".

bnt avatar logo
от Галена Паскова
08:35, 28.07.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Във връзка с провеждането на събора, движението на превозни средства над 3,5 тона ще бъде ограничено пътя Габрово - Шипка от 8 до 12 ч. Алтернативният маршрут за движение на камионите е през Прохода на Републиката - пътя Велико Търново - Гурково.

Началото на първата художествена част от програмата на събитието ще бъде дадено в 10 ч с музикални изпълнения, а половин час след това ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд.

;

В 11:30 ч започва националният политически митинг. От трибуната към множеството ще се обърнат: председателят на БСП Корнелия Нинова, президентът на ПЕС Сергей Станишев, председателят на МО в БСП Николай Бериевски, народният представител Елена Йончева, председателят на ОбС на БСП-Ямбол Катя Георгиева, председателят на Национален синдикат "Защита" Красимир Митов. По време на митинга ще бъдат връчени наградите "Георги Кирков" и "Димитър Благоев" от Корнелия Нинова.

Членове на ИБ на НС на БСП и народни представители от ПГ на "БСП за България" ще се срещнат с участници в Националния събор от общините и областите. В 12:45 ч ще започне втората част на художествената програма, слагаща и финал на събитието - концерт на Горан Брегович.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скандалният охранител на Макрон призна, че е извършил предателство към него
Скандалният охранител на Макрон призна, че е извършил предателство към него
Министър Порожанов ще участва в заседание за мерките срещу африканска чума
Министър Порожанов ще участва в заседание за мерките срещу африканска чума