Депутатът от БСП Елена Йончева заяви, че средствата за документални филм, заснети от 2012 до 2014 г., са й били преведени от КТБ, когато никой в държавата не е знаел за нейния срив. На журналистката беше повдигнато обвинение за пране на пари.

От левицата са категорични, че в момента се осъществява репресия от страна на ГЕРБ срещу Елена Йончева. От парламентарната група на "БСП за България" застанаха твърдо зад народната представителка.

Елена Йончева, ПГ на "БСП за България": Тази атака започна след като поискахме независима експертиза на българските магистрали. Правителството и Борисов вече използват създадената и контролирана от тях Специализирана прокуратура за сплашване, за заплаха, за публично унижение на своите противници. Опитват се да смажат всеки,който разкрива как шайката, тази организирана престъпна група разграбва България. Бих искала да ви уверя, че тази атака, това сплашване, тази репресия, няма да ни спре.

Междувременно прокуратурата съобщи, че Елена Йончева е обвинена, че в качеството си на длъжностно лице - управител на фирма "Офроуд", е получила по открити в КТБ две банкови сметки сумата от 333 000 евро.

Тя е спомогнала да бъде преобразувано фирменото имущество в лично, като е знаела, че то е придобито чрез престъпление.

Според обвинението, деянието е извършено от организирана престъпна група, като имуществото е в особено големи размери и представлява особено тежък случай. Затова на Елена Йончева е наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 20 000 лв.

Повдигнаха обвинение на депутата от БСП Елена Йончева за пране на пари

Повдигнаха обвинение на депутата от БСП Елена Йончева за пране на пари

Депутатът от БСП Елена Йончева вече е с повдигнато обвинение, съобщи за БНТ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Срещу Йончева се води ра...