НОВИНИ

БСП и ГЕРБ с коментар за контрола на горивата

От БСП показаха разсекретени доклади на ДАНС и прокуратурата, в които се казва, че имало заплаха за финансовата сигурност на страната, тъй като се губели приходи от акцизи. От "Позитано" 20 прочетоха изводите, които прави ДАНС. Сред тях - че има технически възможности за манипулиране или неоторизиран достъп до компютърната система, използвана в Агенция "Митници".

bnt avatar logo
от БНТ
20:15, 21.01.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Освен това служители от агенцията изменили съдържанието на анализираната компютърна система с цел прикриване на допълнителни уязвимости в нея. Не можело да се разбере и кой кога е влизал в системата.

Иван Иванов - депутат от ПГ "БСП за България": На практика от доклада на ДАНС и Прокуратурата е видно, че ако едно лице, примерно аз днес тук имам паролата за достъп до тази система с моя телефон, ще изтрия примерно 3 тира с цигари и ще изляза от тази зала милионер, без да имам някакви притеснения, че ще бъда заловен или че от мен ще бъде търсена наказателна отговорност.

Всички препоръки на ДАНС относно системата на митниците за събиране на акцизи са изпълнени, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. От партията разпространиха и доклади на финансовия министър и на шефове от митниците, от които става ясно какво конкретно е било направено. Поради това според ГЕРБ не било коректно от страна на БСП да се твърди, че няма действия. От документите било видно, че докладът на ДАНС е от 2016 г. и веднага след него Агенция "Митници" предприема мерки за изпълнение на възложените препоръки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Костадин Филипов: В Скопие посрещат напълно спокойно протеста в Солун
Костадин Филипов: В Скопие посрещат напълно спокойно протеста в Солун
От нашия пратеник: Гърци протестират за името на Македония
От нашия пратеник: Гърци протестират за името на Македония