НОВИНИ

БСП с юбилеен конгрес на 9 и 10 май

Кандидатите за лидерския пост на БСП вече са 21. Убедително, с най-много номинации води Корнелия Нинова. Националният съвет на БСП обсъди на закрито заседание подготовката за прекия вот за лидер на партията. Той ще се проведе на 26 април. Националният съвет на БСП реши 50-ия юбилеен конгрес на БСП да се проведе на 9 и 10 май в зала 1 на НДК.

Вера Александрова
от Вера Александрова
19:24, 23.02.2020
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Националният съвет на БСП обсъди хода на отчетно-изборната кампания за предстоящия вот. Най-много номинации има Корнелия Нинова, следвана от Кирил Добрев. Подкрепа са получили също Калоян Паргов, Красимир Янков, Костадин Паскалев. До 21 март трябва да са ясни имената на всички кандидати. От вътрешната опозиция имат сериозни забележки по подготовката на вота, настояват за оставка на Комисията по избора.

Красимир Янков: Оказва се натиск да не се номинират кандидати, включително колеги, членове на НС.
Сергей Станишев: Голямото ми притеснение също така е, че тръгваме към Конгрес на партията без никакви политически документи. Всъщност има опасност тази надпревара да се превърне в една надпревара кой е по-симпатичен, кой е по-красив или кой какви грехове има.

Кирил Добрев е съобщил, че членовете на БСП са близо 84 хиляди - всички те имат право да гласуват за лидер. Според мнозинството в Националния съвет подготовката за вота върви нормално.

Весела Лечева: Моите наблюдения от дотук проведените събрания са изключително конструктивно. Отнасяме се с разбиране за това, че има много добри кандидати.
Костадин Паскалев: След като аз не съм правил някаква специална организация, а имам номинации, означава, че все пак има нещо, което е нормално.

Националният съвет на БСП реши 50-ия юбилеен конгрес на БСП да се проведе на 9 и 10 май в зала 1 на НДК.

Корнелия Нинова е уверила е, че не влиза в договорки с никого за предстоящи вот и е отхвърлила слуховете, че има такива с Кирил Добрев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няколко държави затвориха границите си с Иран заради коронавируса
Няколко държави затвориха границите си с Иран заради коронавируса
Хари и Меган: Дворецът се отнася различно към нас
Хари и Меган: Дворецът се отнася различно към нас