НОВИНИ

БСП се раздели с част от коалиционните си партньори

БСП се раздели с част от коалиционните си партньори, с които се явяваше заедно на избори. В новата коалиция "БСП за България" засега участват общо 6 формации. Корнелия Нинова обяви, че още в началото на следващото Народно събрание, БСП ще предложи да бъдат намалени субсидиите на партиите.

Вера Александрова
от Вера Александрова
19:01, 07.02.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Досега в коалицията около БСП участваха 13 партии, от тях остават - ПК "Екогласност", "Нова зора", Комунистическа партия на България, Земеделски съюз "Александър Стамболийски", но отпадат двете ромски организации на Цветелин Кънчев и Тома Томов. Новата формация, която се присъединява е ПК"Тракия". До дни и партия "Български социалдемократи" ще реши остава ли в коалицията. Нинова се закани, че вече няма да се допуска практиката досега, при която някой техни коалиционни партньори на местни избори се явяват самостоятелно или даже работят срещу БСП.

Корнелия Нинова - председател на БСП: "Край с тази безпринципност. Това е коалиция за дълъг път за всички видове избори и има изричен текст, който гласи - "партия, която се регистрира самостоятелно за участие в избори, се изключва от коалицията".

БСП ще внесе предложение за намаляване на субсидиите за партиите. В тази връзка Нинова посочи, че в коалиционното споразумение е записано, че ще бъдат намалени средствата и за партньорите.

Корнелия Нинова - председател на БСП: "Ще бъдат намалени субсидиите и на БСП включително, то и коалиционните партньори да си намалят процента на субсидиите, които получават. Затова от 75%, както беше досега, ще получават 50%".

"БСП за България" ще подпише споразумение с още близо десет граждански организации и съюзи, които ще ги подкрепят на изборите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Три коалиции се регистрираха днес в ЦИК за участие в изборите
Три коалиции се регистрираха днес в ЦИК за участие в изборите
Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу Любомир Трайков
Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу Любомир Трайков