БСП излязоха с декларация, с която се разграничават от думите на президента на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, че премиерът Бойко Борисов действа като държавник, а не като политик. От левицата имали противоположна позиция за управлението на премиера.

Продължава противопоставянето по остта Сергей Станишев - ръководство на БСП. Поводът този път е интервюто на лидера на ПЕС пред БНР, в което той казва, че може да работи с премиера Бойко Борисов и че той в неговите очи е държавник.

Реакцията на социалистите не закъсня:

Стоян Мирчев - БСП: В Европа сме шампиони по корупция в същото време в България бедността, работещите бедни са най-големи като процент - 1/3 от населението. Т.е. г-н Борисов за нас е провален политик и води България към дъното. Не можем да се съгласим с думите на г-н Станишев, че г-н Борисов е държавник и е наложително да се разграничим от това негово мнение.

Парламентарният ден днес започна със смяна в ръководството на парламентарната група на социалистите. От него бяха извадени Антон Кутев и Кристиан Вигенин. Вигенин ще бъде предложен за заместник-председател на Народното събрание. На тяхно място влизат Александър Симов, Пенчо Милков и Димитър Танчев.

© БГНЕС

Между 5 и 8% спад на на летния туризъм по българското Черноморие прогнозира ресорният министър Николина Ангелкова, в парламента след като НС реши процедурата по стопанисване на плажовете вече да не се регулира от закона за концесиите, а да бъде регламентирана в Закона за устройство на черноморското крайбрежие. Тя посочи, че се правят постоянни проверки дали концесионерите изпълняват задълженията си по предоставяне на цените на плажните услуги така, както са заложени в техните договори и дали правилно са определили платените и свободни зони на плажовете.

Николина Ангелкова - министър на туризма: Ние сме стартирали много дълбока ревизия не само проверки на място, но и документално по отношение на всеки един договор и ще бъдем изключително строги - каквито сме били винаги по отношение на налагането на наказания и неустойки. Миналата година сме наложили и събрали над 450 000 неустойки за различни нарушения. Само за миналата година сме прекратили 6 договора и 4 са в процедура, т.е., ако и тази година открием същите нарушения или повторни нарушения като миналата година - те ще бъдат прекратени.

В рамките на петъчния контрол беше изслушан здравният министър Кирил Ананиев за идеята на министерството за преструктуриране на болниците в Северозападна България. Идея, от която в последствие Министерството на здравеопазването се отказа.

Няма да се закриват клиники в болниците в Северозападна България

Няма да се закриват клиники в болниците в Северозападна България

Няма да се закриват клиники и отделения в областните болници в Северозападна България. Това стана ясно след среща на здравния министър с директорите н...