НОВИНИ

БСП се срещна със Сдружението на общопрактикуващите лекари

От Националното сдружение на общопрактикуващите лекари имат сериозни забележки по предложенията за реформа в здравеопазването. Това стана ясно след срещата на лидера на БСП Корнелия Нинова с представители на организацията. Левицата провежда серия от срещи със съсловни организации преди окончателното изготвяне на мотивите за вот на недоверие към правителството на тема здравеопазване.

Вера Александрова
от Вера Александрова
20:35, 10.10.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Здравеопазването е в изключително тежко състояние. Двата модела, предложени от здравното министерство, няма да доведат до сериозна реформа в системата. Това мнение споделят както от БСП, така и от сдружението на общопрактикуващите лекари.

д-р Любомир Киров - председател на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България Тези,които и в момента си плащаме осигуровките,да плащаме още повече. Втори въпрос. Има една задължителна здравноосигурителна вноска,която и до момента не може да бъде събрана, искат да се въведе втора допълнителна и тя задължителна. Е, от една не могат да се съберат средства, камо ли от втората.

Като подчерта, че от сдружението предпочитат да са на една ръка разстояние от политиците, д-р Любомир Киров обяви, че са готови да се срещнат с всяка партия, която търси откровено мнение за проблемите в здравеопазването.

д-р Любомир Киров - председател на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България Един лекар класик Шарко е казал:"Слушайте внимателно пациента си и той в повечето случаи сам ще ви каже диагнозата". Това трябва да правят политиците, трябва да слушат хората, трябва да слушат експерти.

Корнелия Нинова обясни, че целта на БСП е по няколко важни теми, като здравеопазване, образование и демография да съберат широко съгласие в обществото за провеждане на конкретни политики. По думите й след това, без значение кой е на власт, хората ще може да следят дали тези базови неща, за които е постигнат консенсус, се спазват.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Налагат наказания след разследване на Валя Ахчиева
Налагат наказания след разследване на Валя Ахчиева
Пореден протест на родители на деца с увреждания
Пореден протест на родители на деца с увреждания