НОВИНИ

БСП се връща утре в пленарна зала

Парламентарната група на "БСП за България" се връща утре в пленарна зала на Народното събрание и ще участва в заседанията на парламента. Това обявиха днес от партията след среща на депутатите на "Позитано" 20. Освен това от БСП искат оставката на финансовия министър Владислав Горанов заради по-големите субсидии, раздадени на партиите.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
17:34, 29.05.2019
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Още от днес народните представители на "БСП за България" да започнат работа в парламентарните комисии, е решението взето от левицата. Първо БСП ще се заемат със законопроекти, свързани с образованието, социалната политика, здравеопазването.

Драгомир Стойнев, зам. председател на ПГ на " БСП за България": Това, което най-вече, разбира се, за нас е основен приоритет борбата с корупцията, така че имаме готовност да се внесат и промени в Закона за съдебната власт.

На заседанието на парламентарната група е взето и решение да се потърси отговорност на финансовия министър Владислав Горанов за неправомерно изхарчени държавни средства за политическите партии.

Драгомир Стойнев, зам. председател на ПГ на "БСП за България": Отговорност се търси като се иска оставката на министър Горанов. Наистина нито една политическа партия не е реагирала, което е укоримо. Ние в БСП сме готови да върнем тези средства. И в държавния бюджет е ясно записано, че един глас се заплаща 11 лева, а това, че са дадени повече средства е изцяло отговорност на правителството и министър Горанов.
;

Преди няколко дни министър Горанов поясни, че заради формулировка в закона между спечелилите над 1% партии и коалиции се разпределят и гласовете за политически формации с по-малка подкрепа и така сумата се увеличава.

В понеделник правителството одобри промени в Закона за политическите партии, с които субсидията да бъде точно определена на 11 лв. за един получен действителен глас при това със задна дата. Предстои предложените промени да бъдат внесени в парламента.

Драгомир Стойнев днес отказа да коментира решението на Делян Пеевски да се откаже от мандата си за Европарламента. Каза, че всеки отговаря за партията си, а техните първи петима избраници отиват в Европарламента, където ги чака тежка работа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 800 души у нас са болни от морбили, национален щаб предприе спешни мерки
Близо 800 души у нас са болни от морбили, национален щаб предприе спешни мерки
Еърбъс става на 50
"Еърбъс" става на 50