НОВИНИ

БСП ще гласува промени в Изпълнителното си бюро

Драматичен пленум на "Позитано"20. Членовете на Националния съвет на БСП ще гласуват промени в Изпълнителното бюро на партията. Очаква се лидерът Корнелия Нинова да предложи част от членовете на ръководството да се разделят с постовете си.

bnt avatar logo
от БТА
12:34, 14.05.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Само за около месец след изборите около два милиона и половина българи са подведени от предизборни обещания и излъгани от следизборните действия на ГЕРБ и патриотите. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова пред Националния съвет на партията относно актуалната политическа обстановка в страната и избора на кабинета "Борисов 3".
Тя направи преглед на гласовете, с които са избрани последните три правителства с премиер Борисов и отчете, че въпреки подаваните оставки и спечелването отново на изборите, парламентарната подкрепа за политиките на ГЕРБ намалява, а вотът против се увеличава в годините. Нинова посочи, че този път в състава на правителството са включени и националистки партии, което обаче се приема безрезервно от Европейската народна партия. Според нея става въпрос за двойни стандарти - не са важни европейските ценности и принципи, а властта. Най-важното обаче, по думите ѝ, е, че ГЕРБ и Обединените патриоти са се отказали от предизборните си обещания.
Корнелия Нинова потвърди позицията на БСП за смесена избирателна система с мажоритарен избор и предложи проект за решение на Националния съвет на партията да възложи на Изпълнителното бюро и Парламентарната група да разработят съответни законови промени.
В дневния ред на пленума е и отчет за дейността на Изпълнителното бюро на БСП през изминалата година и обсъждане на промени в ръководството, свързани с избора на някои членове на бюрото за народни представители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бързо, лесно, вкусно на 20 години
"Бързо, лесно, вкусно" на 20 години
Министърът на културата поздрави Кристиан Костов за успеха му на Евровизия 2017
Министърът на културата поздрави Кристиан Костов за успеха му на Евровизия 2017