НОВИНИ

БСП ще гласува „за“ оставката на Антон Тодоров от ГЕРБ

БСП ще гласува "за" оставката на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров - това заяви членът на Изпълнителното бюро на партията Кирил Добрев. Според него обаче Валери Симеонов е по-тежкият за управляващите случай, защото от проблем на Бойко Борисов, той се е превърнал в национален проблем. Кирил Добрев коментира и изнесения от ГЕРБ случай в Каварна с кмета на социалистите Нина Ставрева и отхвърли обвиненията за шуробаджанащина.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
17:10, 10.10.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Кирил Добрев заяви, че всичко, което става в община Каварна, става с гласовете на ГЕРБ.

Кирил Добрев - член на ИБ на БСП: Втора братовчедка на кмета Виктория Керчева представяте ли си, била председател на финансовата комисия. Протоколът от общинския съвет. С 10 гласа за, 4 против и двама въздържали се тя е избрана! Само да кажа, че БСП има 7 общински съветника. Протестират за средства и злоупотреби, а пък бюджетите на г-жа Ставрева се приемат с 15 гласа за, 0 против и 0 въздържали се - това е с гласовете на ГЕРБ.

За да се пресече шуробаджанащината в назначенията в държавни и общински дружества, БСП ще внесе отново отхвърления по време на предишното Народно събрание законопроект, с който се регламентира избора на ръководствата на тези фирми чрез конкурс.

На пресконференцията бяха коментирани и загубените от БСП частични избори в редица населени места тази неделя.

Вяра Емилова - организационен секретар на БСП: Порочните практики, които ГЕРБ прилагат по време на изборите продължиха и в тези частични местни избори. Говорим за силен корпоративен вот, за изборен туризъм и за натиск върху местното население.

Въпреки загубата, по думите на Вяра Емилова, БСП е получила по-голяма подкрепа в сравнение с редовните местни избори през 2015 година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Емко получава обратно всички договори с Кинтекс
"Емко" получава обратно всички договори с "Кинтекс"
​За първи път снимки и поезия от Снежана Чапкънова
​За първи път снимки и поезия от Снежана Чапкънова