НОВИНИ

БСП ще иска вот на недоверие заради здравната политика на правителството

БСП ще внесе вот на недоверие срещу правителството за здравеопазването. Решението взе Националният съвет на партията днес. Според социалистите, намерението на управляващите да правят реформи, допълнително ще натовари финансово хората, а качеството на здравните услуги няма да се подобри.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова Източник: БТА
16:09, 29.09.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Националният съвет избра нов Национален предизборен щаб. Начело ще е Георги Свиленски. От щаба е изваден досегашният заместник-председател Георги Гергов, както и Красимир Янков, който сам е подал оставка.

Часове преди пленума на БСП, партийната централа осъмна с позиви "Нинова оставка". Не се знае кой е автор на акцията. Заседанието започна с анализ на политическата обстановка. Социалистите коментираха, че оттук-нататък животът на парламента вече зависи от условията, поставяни от ДПС, които спасиха кворума в Народното събрание вчера.

Крум Зарков - зам.-председател на ПГ на БСП: Ние сме анализирали поведението на мнозинството като вредно за България, но от петък имаме качествено нова политическа обстановка - парламентът работи вече само и единствено благодарение на регистрацията на ДПС - симптом за слабо управление, симптом за несигурност в коалицията, симптом за неясни договорки за начина, по който се управлява държавата, симптом, че предстоящите избори ще бъдат ключови.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вучич нареди армията да бъде поставена в най-висока степен на бойна готовност
Вучич нареди армията да бъде поставена в най-висока степен на бойна готовност
Вълната от венецуелски мигранти ще струва на Колумбия 0,5 процента от нейния БВП
Вълната от венецуелски мигранти ще струва на Колумбия 0,5 процента от нейния БВП