Това съобщи в студиото на „Още от деня“ депутатът от БСП и зам.-председател на социалната комисия към НС Георги Гьоков. Той добави, че от ДПС трябва да обяснят на хората защо не в миналото не са подкрепяли подобни предложения на левицата.

Увеличението на пенсиите е далеч от достатъчно, тъй като инфлацията и повишаването на цената на тока ще изядат това увеличение, заяви Георги Гьоков. Пенсиите трябва да се изчисляват всяка година, изтъкна той.

БСП предлага и да се намалява данъчната основа с 500 лв. на всеки работещ родител на дете под 18 г., като така се спестяват около 50 лв. данък общ доход, напомни зам.-председателят на социалната комисия.

Хората разбират посланията на БСП много добре, но не са разбрали важността на изборите за европарламент за България. Така Георги Гьоков обясни загубата на БСП на евроизборите.

Георги Гьоков, депутат от „БСП за България“: Не може негласуването на тези европейски избори да се трансформира в неразбиране на идеите на БСП. Хората са далеч от европейската проблематика и не гласуваха на тези избори.
Борисов: Данъците няма да се променят

Борисов: Данъците няма да се променят

Данъците няма да се променят, заяви премиерът Бойко Борисов по време на раздаването на годишните награди за бизнес на Конфедерацията на работодателите...

Пари в държавата има, тъй като има немалък бюджетен излишък, изтъкна Гьоков. По думите му, БСП ще предложи Министерският съвет да няма право да разпределя бюджетния излишък така, както го прави в момента.

Идеята за диференцирани ставки за някои хранителни продукти и лекарства не е заиграване с ДДС, защото се прави навсякъде с Европа, заяви Гьоков. Той изрази увереност, че подобни диференцирани ставки ще доведат до намаляване на цените на конкретните стоки:

Георги Гьоков, депутат от „БСП за България“: При един добър контрол, който управляващите трябва да правят, ще има отражение върху цените.

Той приветства сходното предложение на ДПС и зобави, че от БСП ще подкрепят предложението на ДПС.

Пеевски ще предложи по-ниско ДДС за хляба и книгите

Пеевски ще предложи по-ниско ДДС за хляба и книгите

Депутатът от ДПС Делян Пеевски заяви пред журналисти в парламента, че движението подготвя нови законодателни промени за намаляване на ДДС на някои сто...