НОВИНИ

БСП ще търси обединение с леви партии за местните избори

БСП тръгва в битката за местната власт по-силна и ще търси обединение с левите партии в страната. Заявката социалистите направиха по време на традиционния си събор на Бузлуджа, където отбелязаха 128-та годишнина от началото на организираното социалистическо движение.

bnt avatar logo
от Деница Торньова
20:18, 27.07.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Освен, че даде заявка за силно представяне на местните избори, Корнелия Нинова подчерта, че БСП е единствената партия, побеждавала ГЕРБ на избори.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Борисов управлява не защото може и не защото народът го иска и го харесва, а заради страха, в който държи народа. Днес нашият политически опонент е ГЕРБ, но нашият враг е страха. Народе, изправете се и те ще паднат.

;

В речта си на Бузлуджа, Нинова не подмина и промените, засягащи партийните субсидии.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Поставиха ни пред избор - да се предадем или да се продадем на олигархията. Горките! В главите на тези хора политиката е само алъш -вериш. Не се предаваме, не се продаваме, а продължаваме.

На твърденията, че партията е разделена, Корнелия Нинова отговори с въпроса.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Кой е партията? Не съм аз, не са тези 200 души, които сте избрали за свои ръководители, ние сме временно, поставени от вас, за да свършим работа. Партията сте вие! И така, надявам се, заредени днес, да тръгнем в новата си битка за местни избори.

В предстоящите избори БСП ще подкрепи успешните си кметове. Но ще издигне и нови, млади кандидати, защото целта е да има приемственост и обновление.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов: Връщане на левицата на власт ще забави икономиката
Бойко Борисов: Връщане на левицата на власт ще забави икономиката
22 са вече огнищата на Африканска чума по свинете у нас
22 са вече огнищата на Африканска чума по свинете у нас