НОВИНИ

БСП утвърди предизборните си листи

Според лидера на БСП Корнелия Нинова, след ревизията на кабинета "Борисов 2", направена от служебния Министерски съвет, са рухнали двата основни стълба на политиката на ГЕРБ - строителството на магистрали и пътна мрежа и еврофондовете. Нинова направи изказването си пред Националния съвет на партията, който се събра, за да утвърди предизборните листи на Коалиция "БСП за България".

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
19:39, 19.02.2017
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Пред пленума на БСП Нинова уточни, че левицата все пак ще изчака публикуването на доклада по ревизията в понеделник, за да коментира резултатите секторно .

Днес Нинова се спря само на строителството на магистрали и еврофондовете - рухналите по думите й стълбове на управлението на ГЕРБ.

Корнелия Нинова - председател на БСП: "От констатациите се вижда, че пътната мрежа не се поддържа, а обществените поръчки за строителство на магистрали са нагласени до такава степен, че само не е казано името на фирмата. Ние предупредихме за това преди 5 месеца, изпратихме и сигнал до прокуратурата. Те ни нарекоха "лъжци " - сега излиза истината."

Според Нинова и сигналите във връзка с риска за парите от еврофондовете по програми на образователното и земеделското министерство, също са се потвърдили от доклада на кабинета Герджиков .

От този кабинет, по думите на Нинова, левицата ще очаква и ревизия на взетия от правителството на ГЕРБ дълг от 16 млрд. лв.

Иначе Националният съвет на БСП утвърди листите на партията за предсрочните избори. Стана ясно, че на различни места като Видин, Разград, Търговище при реденето на листите се е стигнало до конфликти.

Корнелия Нинова: "Винаги в такъв момент и при нас, и при другите партии има напрежение. Колеги, които са очаквали да са по-напред в листите очевидно не са доволни от подреждането . Важното е, че ще уважим решението на областните съвети.

Нинова призна, че централното ръководство на БСП е имало думата за водачите на листи, а останалото подреждане, включително и на гражданската квота е дело на областните съвети. Пред пленума Корнелия Нинова благодари за решението на места червените листи да се отворят към обществени авторитети, които не са членове на партията. В крайна сметка техния брой е 56 и сред тях намериха място актьорите Нона Йотова и Любомир Ковачев, и параолимпиецът Михаил Христов, включени в софийските листи на Коалиция " БСП за България ".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Из цялата страна отдадоха почит към Апостола на свободата (ГАЛЕРИЯ)
Из цялата страна отдадоха почит към Апостола на свободата (ГАЛЕРИЯ)
Стотици отдадоха почит на Васил Левски в София
Стотици отдадоха почит на Васил Левски в София