Темата и днес коментираха и от БСП. Левицата настоява сделката с продажбата на ЧЕЗ да бъде спряна с всички възможни законови механизми.

При откриване на нова процедура за продажба от БСП предлагат и държавата да участва наравно с другите купувачи.

Внесли са искане за изслушване на премиера Бойко Борисов като първа точка утре в Народното събрание, за да чуят позицията на правителството по темата. От левицата предлагат също да бъде сформирана Парламентарна анкетна комисия, която да изясни всички обстоятелства около сделката.

Оставката на енергийния министър ще се реши след дебати и изслушвания в НС

Оставката на енергийния министър ще се реши след дебати и изслушвания в НС

Съветът на управляващата коалиция реши в четвъртък парламентарните комисии по енергетика и за контрол на специалните служби да изслушат представители...

Корнелия Нинова, председател на БСП: Изпълнявайки желанието на ГЕРБ да ревизираме прехода, да видим кой какво е правил, кой как е нарушил обществения интерес и да има справедливост за българския народ, ето това досие с приватизацията на Бойко Борисов на ЧЕЗ, днес заминава за прокуратурата с искане да започне проверката на прехода с приватизацията на ЧЕЗ.
Премиерът Борисов поискал от чешкото правителство информация за сделката с ЧЕЗ

Премиерът Борисов поискал от чешкото правителство информация за сделката с ЧЕЗ

В телефонен разговор с министър-председателя на Чехия Андрей Бабиш премиерът Бойко Борисов поиска на компетентните български органи да бъде предоставе...

© БТА / Архив
Още по темата Сделката с ЧЕЗ