НОВИНИ

БСП внася вот на недоверие в парламента

БСП внася вота на недоверие към правителството заради корупция. От ГЕРБ го определиха като нападение срещу стабилността на управлението. Според част от опозицията ролята на вота е да коригира поведението на управляващите.

bnt avatar logo
от БНТ
08:40, 17.01.2018 (обновена)
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

От опозицията настояват да бъде разсекретен доклад на ДАНС и прокуратурата за работата на Българската акцизна централизирана информационна система и отново повториха обвиненията си срещу роднинските фирми на Делян Добрев.

От ГЕРБ определиха вота на недоверие като нападение срещу стабилността на управлението, а Делян Добрев отхвърли поредните обвинения срещу него и заяви, че атаките са заради нарушени интереси в сектор Енергетика.

Стоян Мирчев, депутат от БСП: Последните социологически изследвания и прогнози на Евростат ние сме една от страните, водеща по корупция в Европа. 80% от българите казват, че това е основен проблем. В края на миналата година в изследване на Българска стопанска камара 80% от бизнеса казва, че са подлагани на корупционни схеми. Ние сме свидетели на държава и корупция в едно, държавата вместо да се бори с нея, тя е покровителства.
Десислава Атанасова, депутат от ГЕРБ: За нас още не са известни тайнствените мотиви на БСП за вота. Изненадва ме, че дори в деня на внасяне на вота все още членове на парламентарната група не са наясно какво пише в мотивите.

Най-вероятно дебатите по вота ще са следващата седмица.

;

В предаването "Референдум" темата беше коментирана от основните политически сили. Според част от опозицията ролята на вота е да коригира поведението на управляващите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Празнуваме Антоновден!
Празнуваме Антоновден!
Бисер Петков: В момента има ниска безработица и дори глад за квалифицирани кадри
Бисер Петков: В момента има ниска безработица и дори глад за квалифицирани кадри