НОВИНИ

БСП внася вота за недоверие към кабинета идната седмица

БСП внася вота за недоверие към кабинета в сектор здравеопазване идната седмица. Това обяви председателят на партията Михаил Миков, като уточни, че още се изясняват мотивите, с които той ще бъде внесен. Темата за вота не се изчерпва със скандала с ваксините, допълни Миков и заяви, че левицата очаква подкрепа от широк спектър парламентарно представени политически сили.

bnt avatar logo
от БНТ
15:52, 09.02.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
Михаил Миков, председател на БСП-Лява България:
Оценяваме като рискови за живота и здравето на българските граждани и като бъркащи в джоба им навлизането от следващата седмица на новата наредба за доплащане на лекарствата, а през април месец на наредбата, която разделя заболяванията на социално значими и такива, за които пациентите, въпреки че са изрязди към здравната каса ще доплащат здравната си вноска.

д-р Емил Райнов: Отново в 21 век хората трябва да бъдат разделяни не само на социален статус, но и да бъдат разделяни до достъпа до здравни услуги. Нали разбирате, че това разделяне на хората на две категории - хора, които имат достъп и хора, които нямат достъп, т.е. втора категория, имах възможността да го споделя от трибуната на парламента, това намирисва на един откровен фашизъм. Все пак не са наши думите „Тези, които се държат като скотове, тези които живеят като скотове, към тях ще се отнасяме като към скотове” – това го каза един български министър и мина някак си между другото. Така че проблемите са много. От първи април хората ще бъдат разделени. Това ни е последната сигнална камбанка да предотвратим катастрофата в българското здравеопазване.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Москов: Държавата застава зад рязкото повишаване на направленията
Москов: Държавата застава зад рязкото повишаване на направленията
Археологическият музей представя  най-интересните находки през 2015 г.
Археологическият музей представя най-интересните находки през 2015 г.