НОВИНИ

БСП ще внесат вота на недоверие без ДПС

От БСП потвърдиха, че на 17 януари ще внесат вота на недоверие към правителството на тема корупция. Ще го внесат обаче сами, без ДПС. Една от причините е, че не са съгласни с изявлението на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, че няма подготвена опозиционна политическа сила, която може да поеме управлението на страната.

bnt avatar logo
от БТА
12:45, 11.01.2018
Чете се за: 00:44 мин.
У нас
бсп внесат вота недоверие без дпс

Решението е било взето вчера от Изпълнителното бюро на БСП и днес социалистите са информирали ДПС.

На 17 януари внасяме вота на недоверие, каза Нинова. Готови сме с мотивите, посочи тя. Дали ДПС ще ни подкрепят в дебатите и гласуването е тяхно политическо решение, коментира Нинова.

Тя обясни мотивите да внесат вота сами с принципни различия с ДПС след изказването на почетния председател на Движението Ахмед Доган, което е било потвърдено и от депутати от ДПС.

Анализирали сме това изказване, изразяваме принципно различие, запазвайки уважение, и си внасяме вота сами, каза Нинова. Тя посочи, че не е имало предварителни разговори с ДПС и с г-н Карадайъ, нито от Движението са им казвали, че няма да ги подкрепят.

Нинова обясни, че различията с ДПС са основно в две неща. Първото е тяхното мнение, че няма готова опозиционна сила, която да поеме управлението, и второто е призивът към гражданското общество и медиите да се пази стабилността и сигурността на страната, посочи тя.

Само преди шест-седем месеца се явихме на избори с управленска програма и с намерение да ги спечелим и да управляваме, заяви лидерът на БСП. Съгласни сме, че България има нужда от сигурност и стабилност, но за нас основният генератор на несигурност е правителството на Бойко Борисов и събитията от последните седмици го доказват, добави тя. Социалистите не смятат, че има стабилност в която и да е система - здравеопазване, образование, доходи, МВР.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Част от пътя до Летище Пловдив тъне в мрак
Част от пътя до Летище Пловдив тъне в мрак
Започна новата парламентарна сесия
Започна новата парламентарна сесия