БСП внесоха в деловодството на парламента искането за вот на недоверие към правителството за провал в политиката по околната среда и водите. Сред мотивите са водната криза, мръсният въздух и проблемите с боклука.

Под искането стоят 78 подписа на депутати от левицата. ДПС ще подкрепят вота в пленарната зала и ще добавят и свои аргументи.

Мотивите са 40 страници. БСП подчертават, че половин милион българи са на воден режим. Сред аргументите срещу кабинета са и мръсният въздух и вносът на боклуци.

От ГЕРБ са категорични, че вотът няма да мине. Според левицата вотът ще покаже и кой е опозиция в този парламент.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Това е още един от резултатите на вота - да се знае ясно в България кой иска сваляне на кабинета Борисов и управлението и кой използва ситуацията за лични или партийни облаги на гърба на продължаващия геноцид срещу българския народ.
Александър Ненков, ГЕРБ: За тяхно съжаление вотът на недоверие няма да мине. ГЕРБ заедно с ОП ще изпълнят управленската си програма, зад която сме се разписали преди 3 години и ще довършим своя управленски мандат. Коалицията е стабилна.