НОВИНИ

БСП внесе в прокуратурата три сигнала по сделката за ЧЕЗ

От БСП внесоха в прокуратурата три сигнала, свързани с ЧЕЗ. Според левицата правителството на Бойко Борисов е нарушило стратегически документи, като през 2012 година е продало на ЧЕЗ и останалите 33% акции - държавно участие в дружеството. Напомнят, че в стратегиите е записано, че държавата запазва тези 33%, за да защитава обществения интерес.

Вера Александрова
от Вера Александрова
15:08, 06.03.2018
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

БСП настоява да се провери произхода на средствата, с които „Инерком- България“ кандидатства за закупуване на ЧЕЗ. Искат да се изясни и начина, по който чешката фирма e приватизира електроразпределителното дружество.

Крум Зарков - член на Изпълнителното бюро на БСП: Събрали сме цялата документация за начина, по който е приватизиран ЧЕЗ на два етапа - през 2004 и през 2012 година. По отношение на продажбата през 2012 година на 33% от правителството на Борисов ние питаме прокуратурата дали всичко това е било направено законосъобразно, тъй като считаме че има нарушени стратегически документи на страната при осъществяването на тази продажба.

БСП настоява също прокуратурата да обяви и резултатите от образувано досъдебно производство на служител на ЧЕЗ- България, който през 2013 г. е бил разследван за безстопанственост.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Среща между Северна и Южна Корея през април
Среща между Северна и Южна Корея през април
Бойко Борисов поиска бърза намеса от Румъния, за да спрат опашките на ГКПП-Русе
Бойко Борисов поиска бърза намеса от Румъния, за да спрат опашките на ГКПП-Русе