НОВИНИ

БСП внесе за втори път искане за независима проверка на магистралите

БСП внесе за втори път искане до Агенция "Пътна инфраструктура" за независима проверка на магистралите у нас. Сега обаче то е подписано от всички 79 депутати на левицата. Причината за повторното внасяне са поисканите от Камарата на строителите в България оставки на четиримата депутати, Елена Йончева, Крум Зарков, Христо Проданов и Георги Свиленскси, внесли първото искане.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова Светлозара Казасян
16:55, 14.11.2018
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обясни днес, че съдържанието на искането от миналата седмица се покрива с днешното - независима европейска лаборатория да провери определени участъци от магистралите ни, които са строени през последните пет години. Разликата е в броя на подписалите я депутати - от 21 на 79.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Камарата на строителите реагира абсолютно неадекватно, заявявайки, че иска оставката на тези четирима депутати, поставяйки срок тя да бъде подадена до 18-ти и заплашвайки, че ако това не се случи, те ще блокират парламента и няма да ги допускат до работа. Това е драстично нарушаване на закони, на правила. Днес с тези 79 подписа заставаме зад четиримата колеги, цялата парламентарна група е това.

От Камарата на строителите днес обясниха, че никога не били против проверките.

Илиян Терзиев, председател на УС на Камарата на строителите в България: Разбира се проверки има и те са били и по време на строителството и сега. Въпросът е следният - бихме желали, ако може да не се шуми преди да се докаже каквато и да е била вина.Това е нашето желание.

От АПИ пък уточниха, че подготвят отговор до депутатите, като проверяват всички закони, регламентиращи проверка от външни лица. Добавиха и че исканата проверка е както за участъци, построени през последните години, така и за отсечки от "Тракия" и "Хемус", изграждани в предишни периоди. Включително и през 2005-2007 година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франция с нови мерки, за да спре протестите срещу цените на горивата
Франция с нови мерки, за да спре протестите срещу цените на горивата
МВР-Сливен организира извънредни срещи с кметове
МВР-Сливен организира извънредни срещи с кметове